Ledig tjänst – Projektör för fibernät både i Sverige och andra länder

Till Ralas avdelning för nätdesign söker vi nu nyfikna projektörer och konstruktörer med god social kompetens och intresse för nya metoder och spännande utmaningar.

Om Rala

Rala har varit en del av fiberteknologins framväxt i Sverige sedan 1988. Vårt fokus har sedan starten varit, och är fortfarande, den passiva infrastrukturen. Hos Rala finns ett komplett sortiment av högkvalitativt material för byggandet av fibernät och ett tjänsteutbud som stödjer nätägare och andra under vägen till ett robust framtidssäkert fibernät.

Branschen är på stark frammarsch och kommer troligtvis att fördubblas under åren fram till 2020. Rala siktar högt och har ambitioner att revolutionera projekten för utbyggnad av publik infrastruktur för telekommunikation. Både i Sverige och i andra länder.

Om arbetet

Initialt är det viktigt att du lär dig Ralas verksamhet från grunden. För att skapa förståelse kommer du att sätta dig in i och jobba med de simuleringsverktyg Rala använder för planering av fibernät.

När du vuxit dig in i rollen och lärt dig Ralas arbetssätt och metoder, blir du en viktig kugge i det fortsatta arbetet med beräkningar och design av fibernät. På sikt kommer du att bidra med värdefull input och nya tankesätt kring förbättringsarbete och produkt-/tjänsteutveckling. Allt för att Rala ska fortsätta att vara ledande på marknaden.

Om dig

Vi tror att du är en projektör med god kunskap om byggnation av fibernät och är några år in i din karriär. I botten har du en treårig gymnasieutbildning. För att trivas i denna roll bör du ha ett intresse för GIS, Excel och CAD. Rala använder sig av GIS-programmet QGIS, en variant av CAD, som är en öppen programvara.  Erfarenhet av detta är mycket meriterande, men inget krav.

Du ska kunna arbeta självständigt, driva dina idéer och kommunicera dem. Kreativitet och social förmåga är viktigt när du ska möta kunderna och även när du ska kommunicera internt och externt för att ta in information till projekten. Vi tror att du är experimentell och kan utveckla dina idéer, men även att du är en noggrann och strukturerad person som gillar ordning och reda.

-Svenska och engelska är ett krav.
-Du bör även ha körkort för personbil.

Intresserad?

Om du vill veta mer om tjänsten, ring Stefan Ulmstedt, 070-356 65 12. Stefan är avdelningschef för avdelningen Net Design. Ansökan och CV skickar till Ralas HR-ansvarig Britt-Inger Eliasson.