Arkiv: Nyheter

Okt 26, 2017

Rala förstÀrker och ökar utvecklingstakten

VÄr VD Tobias Ahl, som har drivit hela verksamheten sedan 2003, kommer framöver lÀgga mer tid och uppmÀrksamhet pÄ utvecklingsfrÄgor och den internationella expansionen, inte minst i Tyskland. Tobias fortsÀtter ocksÄ som koncernchef och VD i moderbolaget.

Okt 13, 2017

GrundlÀggande bredband frÄn 1- 10Mbit/s

Post- och telestyrelsen publicerade i en rapport sÄ sent som i maj i Är ett föreslog om en höjning av det funktionella kravet pÄ bredbandshastighet frÄn dagens nivÄ pÄ 1 Mbit/s till 5 Mbit/s. En ambitiös höjning hördes röster sÀga. Det kravet verkar emellertid för lÄgt för Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. I höstens budgetproposition har ministern föreslagit en höjning av hastigheten till 10 Mbit/s.

Aug 29, 2017

Rala vÀxer och blir fler

För att kunna ge vÄra kunder bÀttre service och erbjudande samlar vi oss till en gemensam övning ett par dagar. VÄr service Àr igÄng men med lÀgre kapacitet.

Maj 31, 2017

Sommartider pÄ Rala

Inom kort inleds den sköna och vÀlförtjÀnta semesterperioden. PÄ order och logistik finns vi pÄ plats under hela semesterperioden för att hjÀlpa dig i ditt projekt.

Maj 12, 2017

BÀst att bo- Fokus listar vÄra populÀraste orter

TillgÄng till fiber, andel ungdomsarbetslösa, jobbtillvÀxt, genomsnittligt slutbetyg i Ärskurs 9 och huspriser Àr alla parametrar som vÀgs in i den Ärliga BÀst att bo-listan som presenterats i Fokus.

Apr 11, 2017

Rala Infratech AB byter namn till Rala NGN Sweden AB

Som ett led i vÄr internationella expansion och för att fÄ en enhetlig namnstruktur pÄ bolag inom Ralakoncernen sÄ byter vi namn pÄ det svenska marknadsbolaget till Rala NGN Sweden AB.

Mar 6, 2017

StadsnÀtens bidrag och roll till ett helt uppkopplat Svergie 2025

StadsnÀten investerade 1659 miljoner kronor i fiber till villa 2014. Idag Àr motsvarande siffra 3 200 miljoner. Det uppger Svenska StadsnÀtsföreningens marknadsrapport.

Jan 23, 2017

Vi vill bli bÀttre!

Vi samlar oss för att göra en summering av det gÄngna Äret och blickar framÄt mot nya mÄl. Den 26-27 januari Àr det lÀngre svarstider Àn vanligt pÄ info- och ordermail samtidigt som vi inte kan göra nÄgra utleveranser av material.

Dec 19, 2016

Regeringens nya bredbandsstrategi – en vĂ€lkommen julklapp!

Under söndagen presenterade digitaliseringsminister Peter Eriksson Sveriges nya bredbandsstrategi.

Nov 30, 2016

Extra Bredbandsmiljard till landsbygden

För att möta efterfrÄgan pÄ snabbt bredband och fiber har Regeringen nu beslutat att tillföra ytterligare pengar till utbyggnad pÄ landsbygden.

Nov 14, 2016

Rala Certifierade för Robust Fiber

Rala har idag meddelats att de godkÀnts för certifiering enligt Robust Fiber. Att vara certifierad innebÀr att företaget följer de framtagna anvisningarna kring hur man anlÀgger fibernÀt pÄ robusta sÀtt. Kunskaperna bidrar till att göra Sverige till ett föregÄngsland för robusta anlÀggningar inom fiber.

Nov 1, 2016

2020-mÄlet fullt nÄbart men till vilket pris?

I dagslÀget överstiger efterfrÄgan med rÄge det utbud och den utbyggnad som sker och det finns en risk att aktörerna pÄ den svenska bredbandsmarknaden nedprioriterar arbetet med sÀkerhet och robusthet.

Sep 14, 2016

Rala supports the Commission proposals towards a Gigabit Society

Fibre is the new electricity and there should be nobody left behind, one comment on todays newly presented legislative proposals of the European Commission revising Europe’s telecoms rulebook.

Sep 12, 2016

Building Gigabit Britain

INCA has published its Building Gigabit Britain report outlining the Government measures required to facilitate the wide-scale deployment of FTTP, the infrastructure essential to ensure the UK remains digitally competitive.

Sep 9, 2016

Landsbygdsprogrammet förstÀrks med totalt 850 miljoner

Ytterligare 850 miljoner kronor föreslÄs av Regeringen för att stÀrka upp utbyggnaden av bredband pÄ landsbygden i hela landet.