Eltel

Eltel: – NĂ€r det gĂ€ller leveransprecision ligger Rala i topp!

Eltel Àr norra Europas ledande Infranetföretag. Begreppet infranet innebÀr att man samlar el- och telenÀt under samma tak, vilket för med sig mÄnga fördelar och öppnar för nya innovativa lösningar. Företaget har globalt nÀra 8 000 anstÀllda varav ca 1 800 i Sverige.

Eltel fibersamarbete med Rala

Samma uttalade ambitioner

I likhet med Rala hjĂ€lper företaget sina kunder hela vĂ€gen – frĂ„n projekteringsstadiet till genomförande och underhĂ„ll. Eltel och Rala delar ocksĂ„ den uttalade ambitionen att ligga i teknisk framkant och underlĂ€tta kundernas vardag genom hög service. Inte undra pĂ„ att företagen har haft gemensamma framgĂ„ngsrika affĂ€rsrelationer under mĂ„nga Ă„r.

FibernÀt hett

Stefan Leek Àr sÀljare och produktansvarig för bredbandsnÀt och fiberlösningar pÄ Eltel. Han berÀttar:

Det Àr otroligt populÀrt att bygga fibernÀt just nu. NÀr det gÀller större byggprojekt har det varit sÄ ett tag. Nu ser vi ocksÄ hur marknaden mot villor och byalag ökar. Det Àr visserligen lite dyrare att dra fiber till enskilda hus, vilket har hÀmmat utvecklingen tidigare, men marknaden har mognat och villaÀgare Àr generellt en kapitalstark mÄlgrupp. Vi kÀnner att Rala Àr en pÄlitlig partner i bÄde stora och smÄ projekt. De levererar alltid inom avtalad tid. NÄgot som Àr oerhört viktigt i den hÀr branschen dÀr det kan innebÀra stora kostnader om ett projekt stÄr still.

Bra samarbete – vid sĂ„vĂ€l standard som special

I Eltels bransch, dĂ€r man snabbt rör sig mellan olika projekt av mycket varierande storlek och karaktĂ€r, Ă€r det viktigt att jobba med flexibla leverantörer. ”Jag upplever att Rala Ă€r ett serviceinriktat företag som inte Ă€r frĂ€mmande för att hitta alternativa lösningar om plan A spricker”, sĂ€ger Stefan.

I ett standardprojekt lĂ€gger Eltel sina bestĂ€llningar via sitt affĂ€rssystem som Ă€r sammankopplat med Ralas. ”DĂ„ levererar Rala kanalisation, fiber och skarvmaterial med hög precision”, intygar Stefan, och fortsĂ€tter:

NÀr situationen krÀver lite mer kan vi bolla idéer och lösningar med Ralas duktiga medarbetare. De Àr bra pÄ att ta hand om sina kunder helt enkelt. De följer gÀrna upp projekten, hör av sig och kollar att allt fungerar som det ska. Dessutom Àr de alltid snabba pÄ att Äterkoppla. Rala Àr proaktiva och lösningsorienterade, precis som vi.

Vi blir allt duktigare

Eltel och Rala har samarbetat i mÄnga Är. Enligt Stefan Àr det uppenbart att bÄda företagen under den tiden har utvecklats pÄ alla plan.
Det Ă€r viktigt för oss att jobba med leverantörer som inte sitter still i bĂ„ten utan har det rĂ€tta drivet att hela tiden utvecklas”, sĂ€ger han.

Extra plus för service och leverans

Sammanfattningsvis vill jag sĂ€ga att Rala Ă€r oerhört duktiga pĂ„ att ta hand om sina kunder”, avslutar Stefan. ”Och som sagt – nĂ€r det gĂ€ller leveransprecision ligger de i topp.