Det senaste buzzordet som de flesta företag och organisationer svänger sig med just nu tycks vara ”hållbarhet” och ”globala mål”. Vad står det för egentligen och vad är det man vill ha sagt?

Inför att vi summerar det gångna året är det tydligt för oss hur våra kunder allt mer ser över sina anläggningar och vill ha en sammanhållen, skalbar, säker, robust och framtidssäkrad nätinfrastruktur. Det är dessutom numer av största vikt hur slutkunden uppfattar nätägaren och vad denne gör (utför sina projekt). Hur behandlar man området som nu ska höjas till skyarna med hjälp av fiber i marken? Det betyder något och det är viktigt. En sådan utveckling har mer eller mindre tvingat fram nya beslut hos utförare och nätägare.

Vi gillar den utvecklingen vi ser. Krav på förändring driver fram nya tekniklösningar som oftast lyfter både material, hantering av den samma och planeringstjänster.

Vi har trott att vi ganska länge sparkat in helt vidöppna dörrar när vi pratar om vinsten med hur vi ser nya målnät växa fram. Hur vi planerar nät för morgondagens planerade bostadsområden. Nätinfrastrukturen ska funka idag, imorgon och lång tid framöver. En rejäl utmaning som kräver mycket av grundarbetet, men det är en nyttig övning och övning vet vi ju ger färdighet. När vi idag ser hur erbjudanden om nya planeringstjänster trender så kan vi dra slutsatsen att det har inte alls varit så att vi slagit in öppna dörrar. Vi har öppnat ganska tröga dörrar som varit stängda lite för länge.

Samma sak gäller när vi tittar på material. Tekniklösningarna som grävdes ner för 20 år sedan kan fortfarande användas och förädlas, om man tänkte till och gjorde rätt. Det kan till och med vara så att nätet är mer värt idag än det var då att ha den tillgången.

När vi summerar året och sätter nya mål så är det inte svårt att hitta tydliga kopplingar mellan det vi gör varje dag och det som kan bidra till att hållbarhetsmålen globalt, nationellt, regionalt och lokalt faktiskt går att uppfylla. Det känns som om hela kartan håller på att ritas om och det hoppas vi att den ska fortsätta göra för det bidrar till att vi kan hjälpa ännu fler bli ännu bättre.

« Previous post Next post »
More news
Senaste inläggen
16mars

Ralaflex G2 Robust, en kraftfull mellanbror 

Var miljö har sitt behov  Reykjavík, Visbys innerstad, Pajala, Stockholms city eller utanför domkyrkan i Lund. Ralaflexbrunnar kan vi hitta på så många olika platser och i väldigt varierand...
Läs mer