Fiberskåp

Som en del i målet i den digitala agendan, att 90 procent av befolkningen ska ha tillgång till snabbt bredband år 2020, så har regeringen avsatt 3,25 miljarder kronor i det så kallade landsbygdsprogrammet.

SRs Ekot har genomfört en rundringning till landets samtliga länsstyrelser visar att det sökta stödbeloppet så här långt uppgår till 4,26 miljarder kronor. Det är mer än dubbelt så mycket som länsstyrelsernas 2 miljarder som de hittills har fått att dela ut. Och det är en miljard kronor mer än den totala summan som regeringen har avsatt till bredbandsutbyggnaden på landsbygden.

I vissa delar av landet är söktrycket flera hundra procent högre än summan som finns att dela ut. I Skåne till exempel har länsstyrelsen fått drygt 190 miljoner kronor i en första tilldelning, men ansökningarna som har kommit in motsvarar omkring 880 miljoner, alltså fyra och en halv gånger så mycket.

« Previous post Next post »
More news
Senaste inläggen
04sep

Rala Sweden AB förvärvas av PrimoTech Group AB

PrimoTech har per 2023-08-24 förvärvat majoriteten av aktierna i Rala Sweden AB. Rala har sedan 1988 utvecklat och levererat tekniklösningar för infrastruktur och anläggningar. Idag är företag...
Läs mer