Life @ home by Ikea

För tredje året i rad släpper Ikea sin ”Life at home”-rapport, där man undersöker hur människor lever och hur de ser på sina hem och hur det förändras över tid. Rapporten visar på en tydlig trend då det digitala möter det fysiska och när kärnfamiljen inte längre är normen är sociala nätverk ett sätt att ha en gemenskap och en familj och är i ständig kontakt.

För många är ett hem en plats för familjen – men inte nödvändigtvis en plats där man umgås med den. Nästan hälften i Ikeas undersökning uppger att deras viktigaste relationer finns i hemmet. Samtidigt har 23% av de tillfrågade svarat att de anser att det är viktigare med en bra wifi-uppkoppling än sociala utrymmen i hemmet. I Shanghai var siffran hela 49%.

Dagens uppkopplade samhälle blir en allt viktigare komponent och är avhängig basinfrastrukturen som fibernäten utgör. Allt fler och allt mer data skickas i näten. Idag ställer boende krav på uppkoppling, trots att det är bostadsbrist så är det en avgörande faktor vid val av flyttning. Företag och branscher som tidigare levererat bostadslösningar, möbler, miljöer till sina kunder ställs inför nya utmaningar i och med det möts branscher som tidigare inte varit beroende av varandra.

Läs hela rapporten här.

augmentedlife

 

« Previous post Next post »
More news
Senaste inläggen
25maj

Pressrelease; Versa G3 ökar kapaciteten i fibernäten på ett smidigt sätt

Rala har sedan många år varit i framkant inom mikrokabeltekniken. Nu lanserar vi den senaste generationen av våra Versakablar som verkligen innebär ett stort steg mot fler fibrer i tunnare kablar. Utan att tumma på andra viktiga egenskaper – snarare tvärtom.

En ny generation kablar

Inom Versa G3-serien finns kablar från 96f till 552f. Alla med utmärkta installationsegenskaper. Nedan är en översikt över de olika Versa G3-kablarna.

Ökad kapacitet i näten

Genom att göra kablarna tunnare än tidigare generationer så kan kapaciteten ökas, i befintlig kanalisation och vid byggen av nya nät. Mer fiber i tunnare kablar. Några exempel; Versa G3, 552f har en diameter på bara 8,4 mm, Versa G3 288f, går bra att blåsa i 14/10 rör, Versa G3 96f i 7/5,5 mm.

Robustare

Versa G3 är uppbyggd med fillers enligt tekniken som finns i SZ-Stranded loose tube kabel. Mellan tuberna ges längsvattentäthet genom svällband. Rala har inte dragit ned på mantelns tjocklek.

Smidigare

Versa G3 klarar minde böjradie vilket bland annat betyder att det är smidigare att slinga med Versa G3. Installationen, prepareringen är smidigare då tuberna är tunnare   Läs mer om de nya kablarna, klicka här. Kabelspecifikationen finns här. Vill du lära dig mer om hur du kan använda Versa G3 i din anläggning? Anmäl dig till vårat webinar, här.
Läs mer