För tredje året i rad släpper Ikea sin ”Life at home”-rapport, där man undersöker hur människor lever och hur de ser på sina hem och hur det förändras över tid. Rapporten visar på en tydlig trend då det digitala möter det fysiska och när kärnfamiljen inte längre är normen är sociala nätverk ett sätt att ha en gemenskap och en familj och är i ständig kontakt.

För många är ett hem en plats för familjen – men inte nödvändigtvis en plats där man umgås med den. Nästan hälften i Ikeas undersökning uppger att deras viktigaste relationer finns i hemmet. Samtidigt har 23% av de tillfrågade svarat att de anser att det är viktigare med en bra wifi-uppkoppling än sociala utrymmen i hemmet. I Shanghai var siffran hela 49%.

Dagens uppkopplade samhälle blir en allt viktigare komponent och är avhängig basinfrastrukturen som fibernäten utgör. Allt fler och allt mer data skickas i näten. Idag ställer boende krav på uppkoppling, trots att det är bostadsbrist så är det en avgörande faktor vid val av flyttning. Företag och branscher som tidigare levererat bostadslösningar, möbler, miljöer till sina kunder ställs inför nya utmaningar i och med det möts branscher som tidigare inte varit beroende av varandra.

Läs hela rapporten här.

augmentedlife

 

« Previous post Next post »
More news
Senaste inläggen
04sep

Rala Sweden AB förvärvas av PrimoTech Group AB

PrimoTech har per 2023-08-24 förvärvat majoriteten av aktierna i Rala Sweden AB. Rala har sedan 1988 utvecklat och levererat tekniklösningar för infrastruktur och anläggningar. Idag är företag...
Läs mer