Det beskedet gav Post och Telestyrelsen inför sitt budgetbeslut. Post och Telestyrelsen bedömer nu att ytterligare 4 miljarder behövs för att möta det behov och den efterfrågan som nu finns på bredband på landsbygden. På den svenska landsbygden finns idag cirka 625 000 hushåll och bara drygt tio procent av dem har idag fiberanslutning.

Flertalet rapporteringar pekar på att efterfrågan på fiberanslutningar vuxit snabbt. Under 2015 ökade antalet projektansökningar från några hundra till idag cirka 950.

De flesta av landets 21 länsstyrelser har idag inte resurser för att bevilja de bidragsansökningar som inkommit. I till exempel Jönköpings län fanns i november 2015 ansökningar för 460 miljoner kronor men budgetramen var bara 152 miljoner kronor.

När sammanställningarna över projektansökningarna blev klara i höstas har det därför blivit tydligt att regeringen måste göra något om efterfrågan ska klaras.

Läs mer här och besök PTS hemsida för att hitta mer info

« Previous post Next post »
More news
Senaste inläggen
18juni

Sommaren närmar sig och vi anpassar våra öppettider

Vi på Rala vill önska våra kunder, leverantörer och personal en riktigt skön sommar! Vi kommer att hålla semesterstängt under veckorna 29 och 30, under denna period kommer inga utleveranser a...
Läs mer