Vi är mycket glada över att kunna  vara först med att ha utvecklat en brunn som klarat proverna för RC3 enligt den europeiska säkerhetsstandarden EN 1627. På Rala har vi under en längre tid sett och hört önskemål från nätägare om att ta behovet av ökad säkerhet på allvar.

Ökad säkerhet – ett samhällsintresse

Ägare till fibernät har ansvar för säkerheten i sina nät. Ett område är den fysiska säkerheten – att skydda nätet för sabotage och skadegörelse. Men hur gör man det? Genom att göra det svårt för obehöriga att komma åt infrastrukturen i form av kablar och kopplingspunkter.

En ”utslagen” kopplingspunkt kan få katastrofala följder för nätets funktion. Därför bör viktiga kopplingspunkter ha ett så bra intrångsskydd som är möjligt.

Ralas Säkerhetsbrunn klarar proverna för RC3.

 

Läs mer här om den nya säkerhetsbrunnen.

I vår webbshop finns modellerna upplagda för beställning tillsammans med relaterade produkter.

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera hur de nya brunnarna passar in i din anläggning? Skicka oss ett mail så återkommer vi till dig.

« Previous post Next post »
More news
Senaste inläggen
04sep

Rala Sweden AB förvärvas av PrimoTech Group AB

PrimoTech har per 2023-08-24 förvärvat majoriteten av aktierna i Rala Sweden AB. Rala har sedan 1988 utvecklat och levererat tekniklösningar för infrastruktur och anläggningar. Idag är företag...
Läs mer