Eltel: – När det gäller leveransprecision ligger Rala i topp!

Eltel är norra Europas ledande Infranetföretag. Begreppet infranet innebär att man samlar el- och telenät under samma tak, vilket för med sig många fördelar och öppnar för nya innovativa lösningar. Företaget har globalt nära 8 000 anställda varav ca 1 800 i Sverige.

Eltel fibersamarbete med Rala

Samma uttalade ambitioner

I likhet med Rala hjälper företaget sina kunder hela vägen – från projekteringsstadiet till genomförande och underhåll. Eltel och Rala delar också den uttalade ambitionen att ligga i teknisk framkant och underlätta kundernas vardag genom hög service. Inte undra på att företagen har haft gemensamma framgångsrika affärsrelationer under många år.

Fibernät hett

Stefan Leek är säljare och produktansvarig för bredbandsnät och fiberlösningar på Eltel. Han berättar:

Det är otroligt populärt att bygga fibernät just nu. När det gäller större byggprojekt har det varit så ett tag. Nu ser vi också hur marknaden mot villor och byalag ökar. Det är visserligen lite dyrare att dra fiber till enskilda hus, vilket har hämmat utvecklingen tidigare, men marknaden har mognat och villaägare är generellt en kapitalstark målgrupp. Vi känner att Rala är en pålitlig partner i både stora och små projekt. De levererar alltid inom avtalad tid. Något som är oerhört viktigt i den här branschen där det kan innebära stora kostnader om ett projekt står still.

Bra samarbete – vid såväl standard som special

I Eltels bransch, där man snabbt rör sig mellan olika projekt av mycket varierande storlek och karaktär, är det viktigt att jobba med flexibla leverantörer. ”Jag upplever att Rala är ett serviceinriktat företag som inte är främmande för att hitta alternativa lösningar om plan A spricker”, säger Stefan.

I ett standardprojekt lägger Eltel sina beställningar via sitt affärssystem som är sammankopplat med Ralas. ”Då levererar Rala kanalisation, fiber och skarvmaterial med hög precision”, intygar Stefan, och fortsätter:

När situationen kräver lite mer kan vi bolla idéer och lösningar med Ralas duktiga medarbetare. De är bra på att ta hand om sina kunder helt enkelt. De följer gärna upp projekten, hör av sig och kollar att allt fungerar som det ska. Dessutom är de alltid snabba på att återkoppla. Rala är proaktiva och lösningsorienterade, precis som vi.

Vi blir allt duktigare

Eltel och Rala har samarbetat i många år. Enligt Stefan är det uppenbart att båda företagen under den tiden har utvecklats på alla plan.
Det är viktigt för oss att jobba med leverantörer som inte sitter still i båten utan har det rätta drivet att hela tiden utvecklas”, säger han.

Extra plus för service och leverans

Sammanfattningsvis vill jag säga att Rala är oerhört duktiga på att ta hand om sina kunder”, avslutar Stefan. ”Och som sagt – när det gäller leveransprecision ligger de i topp.