Ännu en gång har Versa Slim 192f, med bara 6,3 mm i diameter visat sig klara installationer som ingen annan kabel klarar.

I onsdags åkte vår applikationstekniker Walle till Skellefteå för att delta i ett test av den nya kabeln.

Intresset var stort, det var mycket folk på plats, både från nätägare och entreprenörer som ville kolla vad den nya kabeln kan prestera.

Tuffa villkor

Förutsättningarna var att Skellefteå Kraft och entreprenören Optoteknik i Norr AB ville prova att få igenom kabeln i 10 år gamla 10/8 mikrorör. Med start i en brunn skulle fibern blåsas åt två håll, genom andra brunnar. Drygt 1.000 meter åt ena hållet och 1.700 åt andra.

Hur gick det då?

Johan från Optoteknik skötte blåsmaskinen, en Minijet. Den första blåsningen gick utan problem, 60 m/s, tills ett sling ställde till problem. Resterande längd löses enkelt med handkraft.

Den andra blåsning, som var mer komplicerad, löstes även den, dock med högre tryck och mer kraft än den första.

Vi frågade Johan om vad han tycker om Versa Slim 192f:

Jag är jättenöjd, tror inte någon annan kabel hade klarat någon av det här blåsningarna.

Slutsatsen av installationen är att kabeln har utmärkta förutsättningar för långa installationer i flertalet rördimensioner, kanske främst i 10/8. Här finns det tydliga besparingar för våra kunder att göra. Vi är gärna med vid de första installationerna. Ni kan kontakta oss för mer information.

« Previous post Next post »
More news
Senaste inläggen
16mars

Ralaflex G2 Robust, en kraftfull mellanbror 

Var miljö har sitt behov  Reykjavík, Visbys innerstad, Pajala, Stockholms city eller utanför domkyrkan i Lund. Ralaflexbrunnar kan vi hitta på så många olika platser och i väldigt varierand...
Läs mer